Feng Shui voor je slaapkamer

10 tips voor het juiste interieur

Feng Shui komt oorspronkelijk uit China, waar het al meer dan drieduizend jaar bestaat. Het belangrijkste doel is om iemands directe omgeving zo vorm te geven dat er een balans ontstaat tussen de omgeving en de manier van leven van het individu. Het is overgeleverd dat men op deze manier een gelukkiger, succesvoller en gezonder leven kan leiden. Als je feng shui op de juiste manier toepast in je leefruimtes, kan het je levenskwaliteit verbeteren. Vooral de slaapkamer is van groot belang in Feng Shui. Het is niet alleen je persoonlijke toevluchtsoord, maar moet ook een oase van rust en ontspanning zijn voor je lichaam en geest. Daarom is het vooral belangrijk om storende of schadelijke invloeden in de slaapkamer te vermijden.
Inhoudsopgave

Regel 1: Elektronische apparaten

Plaats indien mogelijk geen elektronische apparaten in de slaapkamer. Als dit niet te vermijden is, zorg er dan voor dat ze 's nachts losgekoppeld zijn van het lichtnet.

Regel 2: Houd orde

De slaapkamer moet altijd opgeruimd zijn. Gebruik zo min mogelijk meubels en accessoires, want die kunnen snel voor afleiding zorgen.

Regel 3: Kleurselectie

De keuze van kleuren voor muren en meubels heeft een grote invloed op de sfeer van de kamer en dus op je stemming. In feng shui wordt aanbevolen om kleuren te kiezen die zo zacht mogelijk zijn, zoals lichte pastelkleuren of aardse kleuren.

Regel 4: De positie van het bed

De manier waarop je je bed in de kamer plaatst is een van de belangrijkste basisregels van feng shui in de slaapkamer. Het hoofdeinde van je bed mag nooit direct onder een raam staan. Het is beter om een plek tegen een stevige muur te kiezen. Verwarmingsbuizen en andere leidingen moeten zo ver mogelijk weg liggen. Het is ook belangrijk om je bed in de slaapkamer op het westen te plaatsen. Het is ook belangrijk dat het bed van beide kanten toegankelijk is.

Een Feng Shui online cursus onder begeleiding van een professional

Wees je eigen Feng Shui adviseur

Grijp je kans om iets in je leven effectief en blijvend te veranderen! Feng Shui kan helpen om onbenut potentieel te bevorderen en moeilijke situaties positief te beïnvloeden. Deze cursus laat je zien hoe de omgeving invloed op je heeft. Zo kan deze ervaring een positieve invloed hebben op je leven en als gevolg daarvan zal het je nog lang heugen.

Regel 5: Doordringend zonlicht

Feng Shui raadt af om het bed overdag in direct zonlicht te plaatsen. Hierdoor wordt het bed opgeladen met te veel energie.

Regel 6: Dakhellingen

Als de kamer een schuin dak heeft, moet je je bed er niet direct onder plaatsen. Als dit niet te vermijden is, bedek de helling dan met doeken of iets dergelijks en verberg het zo.

Regel 7: De positie van de slaapkamer

Om de energie optimaal te laten stromen, moet de slaapkamer in het beste geval op het westen georiënteerd zijn. Als dit echter niet mogelijk is in je appartement, kun je een feng shuiklimaat creëren met behulp van de andere tips.

Regel 8: De keuze van het bed

Je moet ervoor zorgen dat je bed op poten staat en dat er genoeg ruimte onder het bed is. Gebruik deze ruimte ook niet als opslagruimte. Het bed moet gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout.

Regel 9: ramen en deuren

De leer van Feng Shui zegt dat de sterkste energiestroom zich tussen de deuren en ramen bevindt. Daarom moet je bed niet op een lijn tussen die twee staan, anders kun je last krijgen van rusteloosheid en nervositeit.

Regel 10: Planten

Planten in de slaapkamer zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Zorg er wel voor dat de planten die je kiest niet te groot zijn, anders kan de energiestroom worden onderbroken. Kleine potten of hangplanten zijn optimaal.

Deze hangende plantenhouders zijn optimaal voor een aangenaam binnenklimaat:

2 stuks Kunstplanten Hangende Planten

Je ontvangt 2 kunst-klimplanten met een totale lengte van 80 cm. Het is een groep van vijf stelen en enkele kleine takken met weelderige groene bladeren.

€11,99

super product
Inhoudsopgave

The Little Book of Feng Shui: A Room-by-Room Guide to Energize, Organize, and Harmonize Your Space

Begin met een rustiger, evenwichtiger leven met deze alles-in-één feng shui gids die de voordelen uitlegt die deze energie helende techniek kan hebben op je geest, lichaam en ziel.

€ 6,49

super product

Feng Shui for Healing: A Step-By-Step Guide to Improving Wellness in Your Home Sanctuary

Het creëren van een krachtig en helend thuis toevluchtsoord is de essentie van feng shui - het Chinese systeem van het ontwerpen van een ruimte op basis van hoe energie stroomt. Feng Shui for Healing is een moderne interpretatie van deze oude wijsheid, gepresenteerd met versterkend advies en stap-voor-stap begeleiding voor het gebruik van je eigen ruimte om welzijn en vitaliteit te voeden.

€ 11,00

super product

Feng Shui Modern

Leer alles over feng shui en hoe je je kamer kunt stylen volgens de richtlijnen in dit boek.

€ 14,68

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Feng Shui voor je slaapkamer

Flowerpower voor de vensterbank

Tafelversiering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *